Over ons

Mijn naam is Frank Roelofsen en ik ben zakelijk adviseur bij de Rabobank. Mijn site wordt dagelijks veel bekeken door succesvolle ondernemers. Ik wil jou als particulier of startende ondernemer graag inspireren, informeren en adviseren.Frank Roelofsen Te beginnen bij marketing. Marketing is erg belangrijk voor een bedrijf. Marketing wilt zeggen dat je moet inspelen op de wensen en behoeften van de klant. Uiteraard op een winstgevende manier, dit zorgt ervoor dat je bedrijf gaat groeien.
Marketing zorgt voor vaste klanten die tevreden zijn over jou als bedrijf.
Wat betreft het financiele gebied; bij Rabobank krijg je natuurlijk wel met cijfers te maken en hierbij wil ik jou helpen.
Denk hierbij aan hoe je producten op de markt zet. Welke strategie gebruik je? Hierbij kan je kijken naar de prijzen van de concurrent.
Je kan dan discount prijsstrategie toepassen, dat wilt zeggen dat je je prijs lager hanteert dan de concurrent.
Maar je kunt ook dezelfde prijzen hanteren als de concurrent, dit wordt concurrentiegeoriënteerde prijsstelling genoemd.
Er zijn natuurlijk meerdere prijsstrategien die je kunt toepassen, bijvoorbeeld bij een nieuw product op de markt. Je kan dan kiezen voor hoog aanbieden en steeds lager worden (afroomprijsstrategie), bijvoorbeeld voor de nieuwste Apple iPhone. Of je kan ervoor kiezen om het product laag aan te bieden en steeds hoger wordt (penetratieprijsstrategie), bijvoorbeeld festivals.